Emaila
Vladica Č.

Vladica Č.

Ruma39 godina10 godina iskustva350-550 RSD za sat

Zdravo! Moje ime je Vladica. Tražim posao dadilje Novi Sad.
Postovani roditelji po struci sam strukovni vaspitac visokih studija.
Imam 38.god.Kao vaspitac radila sam u dva privatna vrtica (kao zamena za vreme odmora),
,igraonici,rodjendaonici,kao animator.
Tamo sam stekla iskustvo u radu sa decom razlicitog uzrasta.Radila sam sa svim uzrastima dece.
Kao bebisiterka radim punih 10 godina u ozbiljnim porodicama na duzi vremenski period.Mogu vam proslediti i preporuke ukoliko zelite od predhodnih poslodavaca
.Obozavam decu i rad sa njima.
U cuvanju je uračunato hranjenje,igranje,spavanje sve sto Vase dete obavlja,kao i rad sa detetom.
Primenjujem Montesori pedagogiju sto podrazumeva omogucavanje detetu da se razvija I svakodnevno zadovoljava svoju radoznalost otkrivanjem Sveta.Sa mnogo razumevanja,strpljenja I ljubavi.
Ne postoje nikakve kazne niti ljutnja vec podsticanje pozitivnog ponasanja I pokusavamo da detetu objasnimo I priblizimo zasto odredjeno ponasanje nije u redu ili dajemo mu izbor odluke ukazujuci na ishod svake moguce odluke,a ukoliko nije zrelo da odlucuje podsticemo poverenje ljubav i razumevanje i kroz rad ucimo dete svakog dana verbalizaciji i svemu sto prati njegov razvoj prateci svaku fazu uz kreativnost i ljubav razumevanje ,strpljenje.Takodje ucimo dete da razmislja kako mu neodgovara ponasanje agresije prema sebi ili drugima Ali da ono uvek samo dodje do tog zakljucka kao i da ima pravo da izrazi svoja osecanja tugu bol ljutnju frustriranost verbalno kad se smiri I da je to u redu sto se tako oseca.Kao I da uci da se nosi verbalizuje I prihvata svoja osecanja a problem zbog kog nastanu zajedno mirno resavamo kad se umiri.
Znam to zvuci nemoguce
Ali verujte mi deca to mogu I veoma su zahvalna roditelju, vaspitacu I svima kad postuju njihova osecanja I bez ikakvih problema visokog tona ili sl resavamo problem zajedno mirnim tonom uz puno ljubavi.
Bila sam odusevljena ovim nacinom komunikacije, kada dete ima odredjeni problem Koji ne zna da verbalizuje ili ne ume da razume.
Takodje deca Koja se zadrze u odredjenoj fazi razvoja znaju da budu ljuta I frustrirana pogotovo Jako Mala deca.
To nije Nista strasno svako dete ima svoj tempo a ukoliko se zadrzi predugo u odredjenoj fazi potrebno je samo Malo vise rada "vezbica" razumevanja I ljubavi I dete ce za kratak period biti u fazi kao I svi njegovi vrsnjaci jer ta Mala pomoc im mnogo znaci.
Takodje mi je bilo neverovatno da je metoda izvodljiva kod dece u praksi.
Ali rezultati su stvarno savrseni jer deca vole kada im se pruzi poverenje I razumevanje.I Sansa za razvoj bez trauma frustracije I potpuno prirodno tempom Koji oni odredjuju svojim mogucnostima I prirodnim afirnitetima.Tako da ih ucimo sazrevanju a ne strahu I nerealnim ocekivanjima.Da odlucuju I razumevanje a ne slepo da slusaju.Poslusnost je uredu, dok je Malo I upoznaje se sa svetom, tada vam se čini da je tako najbezbednije jel roditelj najbolje zna sta je dobro za njegovo dete. Ali Taj program mu ostaje I posle I kada vise nisu ti Koje slusa roditelji vec drugi ljudi iz okoline.Pri tom tako roditelj ne uspeva da zastitit dete jer da bi ga zastitio mora da ga pripremi za snalazenje u svetu i okruzenju i ljudima i zivotu kakvo jeste .
Poslusnoscu dete sputava sebe svoju prirodu,osecanja i samim tim on je potpuno nespreman i zbunjen. Kada naucite dete da razmislja ono preuzima odgovornost za svoju odluku I u daljem zivotu ce odlucivati ono sto smatra ispravnim mozda nece uvek biti dobre odluke.
Ali da li postoje covek Koji je uvek donosio samo dobre odluke?
Da,pogresi ce, Ali je bitno da tada shvati gresku I prihvati kao deo iskustva Koji je njegov I Koji GA uci.I da zna da su greske neuspeli pokusaji a pokusaji veyba da nesto uradimo najbolje sto mozemo.I da je samo bitno uvek dati sve od sebe.
Tako se sazreva,uci I postaje bolji.Poslusnost ne daje te mogucnosti, on uci da uvek zavisimo od nekog I od Straha od posledice ako prestanemo biti poslusni.Kroz strah I poslusnost se ne uci vec ponavlja tudje ponasanje I greske, iako unapred znamo ishod.
Tu dete gubi kreativnost,sposobnost odlucivanja,I oseca se zauvek frustrirano I nesrecno jer ne sme da ispolji svoju licnu snagu I prirodu,Sebe.
Za sve informacije pisite mi slobodno ,moguc svaki dogovor,pitanje.Radujem se i ocekujem vas na druženju. 💓Ukoliko smatrate da sam prava osoba za Vase dete mozete mi se javiti na broj !Hvala na poverenju!🥰

Broj telefona: vidljivo samo članovima

FacebookInstagram

0 preporučuje
Posao

Vreme: dogovoreno individualno (može početi odmah)

Plati: 350-550 RSD za sat

Au pair: nije zainteresovan/a

Iskustvo: 10 godina

Čuvanje dece
  • Može raditi u svojoj kući

  • Može raditi sa osobama sa posebnim potrebama

  • Može raditi sa kućnim ljubimcima

  • Može ići vnai sa decom

  • Može ići u kupovinu

  • Može kuhati

  • Može čistiti

  • Ima vozačku dozvolu

  • Ima auto

  • Ne puši

 

Radio/la bi sa

  1. Bebama, 0-1 godine

  2. Mališanima, 2-3 godine

  3. Predškolski uzrast, 4-6 godina

  4. Osnovnoškolcima, 7-11 godina

  5. Tinejdžerima, 12-18 godina

Obrazovanje

Viša škola

Specijalnost: Diplomirani Vaspitač

Jezici: Srpski