Kontakti

Često postavljana pitanja

 

Nije moguće prijaviti se na vaš nalog. Šta da radim?

Ako ne možete da se prijavite na svoj nalog, preporučujemo vam da promenite lozinku. Idite na https://www.supersiterka.com/reset i unesite svoju adresu e-pošte. Sada idite u sanduče e-pošte i sledite uputstva.

 

Kako mogu da platim članstvo?

Članstvo možete platiti bankovnom karticom ili putem PayPal računa. Javite nam ako uplata ne uspe. Pišite nam na info(at)supersiterka.com

 

Kako raskinuti članstvo?

Članstvo možete prekinuti u bilo kom trenutku tako što ćete se prijaviti na svoj račun i otići u odeljak za podešavanja https://www.supersiterka.com/options. Na vrhu stranice videćete dugme koje će isključiti vašu pretplatu na članstvo. Jednom kada kliknete na njega, vaša pretplata će biti prekinuta. Ako se odjavite, vaše članstvo će ostati na snazi do kraja perioda za koji ste platili, ali se nakon toga neće obnoviti.

 

Zašto mi je naplaćen račun?

Članstvo na Supersiterka.com se automatski obnavlja sve dok ga korisnik ne raskine. Radi isto kao Netflik ili bilo koja druga usluga pretplate. Korisnici su obavešteni da se članstvo automatski obnavlja u trenutku rezervacije članstva. Ako članstvo više nije potrebno, možete ga prekinuti u odeljku za podešavanja vašeg naloga: https://www.supersiterka.com/options.

 

Ako se odjavim, da li ću i dalje moći da vidim kontakte članova?

Ako se odjavite, vaše članstvo će ostati na snazi do kraja perioda za koji ste platili, ali se nakon toga neće obnoviti. Moći ćete uživati u blagodatima članstva do kraja plaćenog perioda.

 

Zašto i dalje vidim svoje podatke na Google pretrazi nakon brisanja naloga?

Google ažurira informacije na svojim serverima kada njihovi botovi ponovo posete veb stranicu. Dakle, ako ste izbrisali profil, možda ćete i dalje videti svoj oglas na Google pretrazi. Na to ne možemo uticati. Obično će trebati 2 do 3 nedelje da se svi podaci uklone sa Google-a.

 

info(at)supersiterka.com

Radno vreme

I-V 9:00 - 17:00